Kuka?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen tutkija ja tietokirjailija, koulutukseltani konetekniikan DI ja filosofian tohtori. Tutkin erityisesti sivilisaation kestävyyden varmistamista ja tekniikan historiaa. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa 2017 hyväksytty väitöskirjani käsittelee energia- ja materiaalirajoitteiden sekä ympäristölainsäädännön yhteyttä tekniikan kehittymiseen.

Olen julkaissut yhdessä Rauli Partasen kanssa kaksi kirjaa energia- ja ympäristökysymyksistä (mitkä ovat nykyaikana enenevässä määrin sama asia), omakustanteen Uhkapeli ilmastolla (2015, käännetty myös englanniksi, ranskaksi, bulgariaksi, tshekiksi ja puolaksi) ja Kosmos-kustantamon julkaiseman Musta Hevonen: ydinvoima ja ilmastonmuutos (2016). Olen myös ollut perustamassa Suomen Ekomodernisteja, ja kiusaan kirjoittelullani edelleen kaavoihinsa kangistunutta energiakeskustelua.

Aikaisemmin olen ollut perustamassa ekodesigniin keskittynyttä muotoilutoimisto Seos Designiä, ja olen luennoinut ekodesignistä silloin tällöin kohta kymmenen vuotta. Tiivistetty CV:ni löytyy täältä; tarkemman saa pyydettäessä.

Asun Turussa.

Sähköposti: janne@jmkorhonen.fi

Twitter: @jmkorhonen

ResearchGate-sivuni